Värmepumpar

Våra värmepumpar

 

Luft-luftvärmepump:

En luft-luftvärmepump, eller luftvärmepump som det ofta kallas, är ett ekonomiskt och klimatvänligt sätt att värma upp inomhusluften. Med en relativt låg investeringskostnad kan du ändå sänka dina värmekostnader avsevärt. Luftvärmepumpen kan även fungera som luftkonditionering under varma sommardagar. Denna typ av pump är ofta tillräcklig för mindre hus eller sommarstugor med öppen planlösning. För större hus eller hus med flera våningar kan det behövas fler än en luftvärmepump.

 

Luft-vattenvärmepump:

För dig som redan har vattenburen värme och vill ha en driftsäker och komplett anläggning kan en luft-vattenvärmepump vara ett utmärkt alternativ. Denna pump genererar både värme och varmvatten, vilket gör den till en komplett lösning. Den är energisnål och kräver minimalt med underhåll. Särskilt i södra delar av landet kan luft-vattenvärmepumpen vara ett fullgott alternativ till bergvärme.

 

Jord- och bergvärmepumpar:

Förutsättningarna kring din fastighet avgör om du ska välja en jord- eller bergvärmepump. Bergvärme tas via ett cirka 100 meter djupt borrhål i berggrunden, medan en jordvärmepump hämtar energi från en slang som grävs ned strax under markytan. Grundvattenvärme är ett annat alternativ där ett hål borras i marken, men inte lika djupt som vid bergvärme. Om du har en sjötomt kan energin hämtas från sjöbottnen.

Är du intresserad av en värmepumplösning? Hör av dig till oss på LL:s Kylteknik så hjälper vi dig att hitta den bästa värmelösningen för ditt hem!

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast möjligt.
    Jag accepterar uttryckligen insamling och behandling av mina personuppgifter i formuläret ovan. Jag accepterar att LL:s Kylteknik kan kontakta mig och skicka mig information om LL:s Kyltekniks produkter och tjänster via e-post. Jag har rätt att dra tillbaka mitt samtycke när som helst genom att skicka e-post till: info@llskylteknik.se