Hållbarhet

Vår målsättning är att tillsammans vara en självklar förebild för hållbara klimatlösningar.

Tillsammans med våra kunder driver vi på utvecklingen mot en framtid där vi i största möjliga mån väljer det mest klimatsmarta alternativen vid installationer. En hållbar installation beskriver vi som en installation som har lägre utsläpp med naturliga köldmedier, lång livslängd och lägre energiförbrukning.
Med ledord som hållbarhet, energieffektivitet och ett bättre klimat är det naturligt för oss att driva utvecklingen framåt i kylbranschen. Vi vet att vår bransch har en stor påverkan och därmed ett stort ansvar – nu och i framtiden. Energieffektivisering, ett hållbart förhållningssätt och minimalt klimatavtryck är något alla vinner på.
Välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan göra din anläggning mer hållbar.

Kontakta oss
Energianalys & projektering för fastigheter

Hållbarhetsrapport

– hur kan bra kyl- och värmeanläggningar bidra till en hållbar omställning?

Ju mer vi informerar om hur stor påverkan kylbranschen har på miljön, och framför allt betydelsen av rätt köldmedia i rätt aggregat, desto mer engagerar det i alla led. Vi är stolta över våra engagerade medarbetare, kunder och leverantörer. Under våren 2022 har vi därför valt att tillsammans med Gröna Städer och AFRY ta fram en hållbarhetsrapport. Syftet är att belysa moderna kyl- och värmeinstallationers potential att sänka klimatutsläppen.

Läs mer och ta del av rapporten här

Nordic Climate Groups hållbarhetsredovisning för verksamhetsåret 2022 hittar du nedan. Den avser den svenska verksamheten.

Hållbarhetsrapport

Vad är naturliga köldmedier?

Det finns en lång historia för naturliga köldmedier då arbetet med dessa startade redan i slutet på 1800-talet. Kortfattat är naturliga köldmedier betydligt skonsammare mot vår atmosfär än traditionella köldmedier, då de bland annat har lägre GWP-värden. GWP står för Global Warming Potential och är ett mått på hur mycket gasen påverkar växthuseffekten och den globala uppvärmningen.
Andra positiva effekter är att anläggningarna många gånger förbrukar mindre energi och utsätts för mindre slitage vilket ger en längre livslängd. Naturliga köldmedier innebär en snabb, enkel och kostnadseffektiv installation då det finns färdigbyggda, standardiserade och godkända aggregat på marknaden.

vrf-system

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast möjligt.








    Jag accepterar uttryckligen insamling och behandling av mina personuppgifter i formuläret ovan. Jag accepterar att LL:s Kylteknik kan kontakta mig och skicka mig information om LL:s Kyltekniks produkter och tjänster via e-post. Jag har rätt att dra tillbaka mitt samtycke när som helst genom att skicka e-post till: info@llskylteknik.se