Värmeåtervinning

Hur värmeåtervinning fungerar

Överskottsvärmen som genereras av kylsystem kan återvinnas och användas för att:

  • Uppvärmning via ventilationssystem: Värmen kan integreras i byggnadens ventilationssystem för att ge en behaglig inomhustemperatur.
  • Vattenburen värme: Värmen kan överföras till vattenburna värmesystem för att värma upp byggnaden.
  • Uppvärmning av varmvatten: Överskottsvärmen kan även användas för att värma varmvattnet, vilket ytterligare minskar energikostnaderna.

 

Fördelar med Värmeåtervinning

 

Energibesparing:
Genom att återvinna värmen från kylsystemet kan butiker avsevärt minska sina energikostnader. Den återvunna värmen kan täcka en stor del av värmebehovet, vilket innebär mindre behov av extern energitillförsel.

Miljövänligt:
Att använda överskottsvärmen bidrar till minskade koldioxidutsläpp och en lägre miljöpåverkan. Genom att effektivt utnyttja energin minskar behovet av fossila bränslen.

Ökad komfort:
Värmeåtervinning bidrar till en jämn och behaglig inomhustemperatur, vilket ökar komforten för både kunder och personal i butiken.

Kostnadseffektivt:
Investeringen i värmeåtervinning kan snabbt återbetala sig genom de betydande energibesparingarna. Lägre driftskostnader innebär också bättre lönsamhet för butiken.

 

LL:s Gedigna Erfarenhet

 

LL:s Kylteknik har en gedigen erfarenhet av att implementera värmeåtervinningssystem från kylsystem i butiker. Vi har hjälpt många butiker att optimera sina energianvändningar och uppnå betydande besparingar genom effektiv värmeåtervinning.

 

Kontakta Oss

 

Är du intresserad av att återvinna värmen från din butikskyla och minska dina energikostnader? Hör av dig till oss på LL:s Kylteknik så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din butik. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar och kostnadseffektiv framtid.

Offertförfrågan

Vänligen fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast möjligt.








    Jag accepterar uttryckligen insamling och behandling av mina personuppgifter i formuläret ovan. Jag accepterar att LL:s Kylteknik kan kontakta mig och skicka mig information om LL:s Kyltekniks produkter och tjänster via e-post. Jag har rätt att dra tillbaka mitt samtycke när som helst genom att skicka e-post till: info@llskylteknik.se