Nordic Climate Group ansluter sig till Science Based Targets intiative

Nordic Climate Group ansluter sig till Science Based Targets intiative

22 maj 2024

Nu accelererar Nordic Climate Group sitt hållbarhetsarbete genom att ansluta till det globala klimatsamarbetet SBTi – Science Based Target initiative. Det innebär att vi förbinder oss att sätta vetenskapligt förankrade mål, för hela koncernen, i syfte att minska vårt samlade klimatavtryck. Ansökan om att ansluta till initiativet godkändes i april 2024.

– Som Nordens ledande bolag inom kylinstallationer är det viktigt att vi tar vårt ansvar för att bidra till en minskad klimatpåverkan. Vi gör det för hela koncernen med dotterbolag i samtliga länder vi är verksamma. Genom att ansluta oss till SBTi är det en markering om hur betydelsefullt hållbarhetsarbetet är för Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

Nordic Climate Group grundades 2021 och är aktiva i omställningen från syntetiska köldmedier med F-gaser till naturliga köldmedier. Det finns en ambition att alltid bidra till kunderna med maximal energieffektivitet och minimalt klimatavtryck.

Science Based Targets-initiative(SBTi)  är en global organisation som gör det möjligt för företag att sätta ambitiösa mål för utsläppsminskningar i linje med Parisavtalets målsättning om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C. Initiativet är ett samarbete mellan Carbon Disclosure Project (CDP), World Resources Institute (WRI), Världsnaturfonden(WWF) och FN:s Global Compact.

Läs mer om Science Based Targets här

För ytterligare information kontakta:

Alexandra Dahlgren

Group Sustainability Manager

+46 (0)72 076 9637

Om Nordic Climate Group
Nordic Climate Group är en ledande aktör inom kyl-, värme – och energieffektiva installationer med målbilden att vara en självklar förebild inom hållbara klimatlösningar. Vi tar ett helhetsansvar från idé, projektering, installation och leverans till underhåll samt service. Koncernen bildades 2021 och består av drygt 80 lokala etableringar och har cirka 1.550 anställda. Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V.